dimarts, 22 d’octubre de 2013

Tasques per al dimarts 29 d'octubre

Bona vesprada i disculpeu el retràs que altres menesters m'ocupen. Aquestes són les tasques que vam decidir fer per a la propera segona classe del taller del dimarts que ve, 29 d'octubre a les 18:30 fins les 20:00, com en el primer dia 15.

- Continuar una història curta a partir de tres o quatre ratlles que en són el començament. Entre els texts a seleccionar les companyes van triar: un poema del "Canto general" de Pablo Neruda i la continuació del primer paràgraf de l'obra de Gabriel Garcia Màrquez "Crónica de una muerte anunciada". De les que no poguereu vindre podeu triar continuar també dels texts en valencià de Marc Granell "Versos per a Anna" i d'Enric Valor "L'ambició d'Aleix". Seguidament us reproduesc els fragments, imaginació, màgia i endavant!


T'has alçat dins de mi
com un mar que desperta
el nou dia amb la llum
maragda del seu cant,
com un vol de palmeres
que busquen altres cels.

Has mirat i els teus ulls
han encés sols i fires
en la nit em regnava
els anys i tots els somnis (...?)

MARC GRANELL

(Continuar un paràgraf o dos més)Vaig a eixir a la porta del mas de l'Arbre, i tal com m'havia esdevingut dalt a l'obrir el balcó de la meua cambra, em tornà a enlluernar la claror de l'avançat matí de la muntanya. Tanmateix, llavors ja començava a esmorteir aquella llum intensa una capa de celatges deixatats i groguencs, de pur aspecte de tardor. Feia una fresca agradosa: respirava a ple pulmó l'aire puríssim i sentia -o creia sentir- els membres regats per una sang que m'imaginava nova i primaveral i el cap aclarit i ferm, D'uns dies ençà de la meua arribada, trobava  que el repòs seria, sols per a mi, un gaudi de l'ànima; i és que em notava recuperat, quasi normal.
Àngela era davant del mas fent no sé què, i, al veure'm eixir, em saludà tota amatent i maternal com cada dia (...?)

ENRIC VALOR

(Continuar la història fins un mínim d'un full)


A LA TIERRAS sin nombres y sin números
bajaba el viento desde otros dominios,
traía la lluvia hilos celestres,
 el dios de los altares impregnados
devolvía las flores y la vida.

En la fertilidad crecía el tiempo (¿...?)

PABLO NERUDA

(Seguir un paràgraf o dos més. Ací he afegit
un vers més -el solt- que el dia de classe)EL DÍA en que lo iban a matar, Santiago Nasar se levantó a las 5.30 de la mañana para esperar el buque en que llegaba el obispo. Había soñado que atravesaba un bosque de higuerones donde caía una llovizna tierna, y por un instante fue feliz en el sueño, pero al despertar se sintió por completo salpicado de cagada de pájaros. (¿...?)

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

(Continuar la història, mínim un full)

Doncs això és tot. Ja sabeu haveu de triar un poema i una narració en la llengua que vulgueu i si en teniu temps i ganes, per què no, ambdues llengües.

Salutacions,
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada